Doghousesmall
Doghouse
14831
Famiglia
(2011)
Dogstar greyDogstar greyDogstar greyDogstar greyDogstar greyDogstar greyDogstar greyDogstar greyDogstar greyDogstar grey
Platform: Kaartspel
Genre: Hand Management, Kaarten Verzamelen
Publisher: Rocks Games

Op de doos:
Twee maffia bazen proberen de meeste en beste leden te rekruteren voor hun bende.
Bereid je voor op een heftige strijd. Gebruik de speciale eigenschappen van de verschillende families het best en kaap zo de beruchtste gangsters weg voor de neus van je tegenstander.
Jouw doel: het verkrijgen van de meest beruchte bende aan het einde van het spel.
Met Famiglia doe Rocks Games jou een 'offer you cannot refuse'!

Spelidee:
De spelers spelen met 2 concurrerende bendes en proberen nieuwe leden op de 'straat' te rekruteren uit de vier families (La Famiglia, de boekhouders, de bruten en de huurlingen) om hun bendes te versterken. De speler, die de speciale eigenschappen van de families het best weet te benutten en zo de meest invloedrijke bende kan samenstellen, wint het spel.
Spelers verzamelen gangsters van de straat, daarbij proberend de gangsters met hogere waarde te verzamelen. Met uitzondering van de gangsters met de waarde 0, heeft een speler normaliter 2 identieke gangsters nodig (dus zelfde familie en zelfde waarde) om een gangster van een hogere waarde uit dezelfde familie te rekruteren. Wanneer hij dit doet, legt hij 1 van de 2 gangsters, die hij inzet om een hogere waarde te bemachtigen, voor zich neer (in zijn eigen speelgebied). Door de speciale eigenschappen van zijn bendeleden te gebruiken, kan hij gangsters met hogere waarde sneller rekruteren. Echter daarvoor moet hij steeds gangsters in zijn speelgebied leggen, wat zijn mogelijkheden beperkt. Daarom moet hij zijn keuzes goed overwegen om uiteindelijk met de meest invloedrijke bende te eindigen.